Най-малко един човек е загинал и около 10 са в

...
Най-малко един човек е загинал и около 10 са в
Коментари Харесай

Най-малко един човек е загинал и около 10 са в неизвестност след експлозия в жилищен блок на британския остров Джърси

Най-малко един човек е умрял и към 10 са в неопределеност след детонация, която рано тази заран раздруса жилищен блок на английския остров Джърси, ситуиран край крайбрежията на Северна Франция, съобщи Ройтерс.

" За страдание имаме един доказан смъртен случай ", сподели във видео изказване Робин Смит, основен офицер на полицията на остров Джърси.

Експлозията е станала малко преди 04:00 часа по Гринуич. В разследване на гърмежа е избухнал пожар, който е бил е сподавен.

Смит сподели, че противопожарните служби са извикани в жилищния блок преди детонацията, откакто жители съобщили за миризма на газ. Той не разяснява повода за гърмежа и сподели, че това ще бъде разследвано.

По думите му триетажната постройка, ситуирана покрай пристанището в столицата на острова Сейнт Хелиър, се е срутила изцяло и е почнала избавителна интервенция по издирването на минимум 10 жители, които са в неопределеност.

Полицейският чиновник сподели, че към 20 до 30 души от жилищната постройка са евакуирани и има двама ранени, които са били в положение да вървят, и са изпратени в болница. Той не изключи опцията да има още смъртни случаи.

Остров Джърси е притежание на Англия и популацията му възлиза на малко над 100 000 души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР