Най-малко един човек е загинал, а двама са ранени при

...
Най-малко един човек е загинал, а двама са ранени при
Коментари Харесай

Загинал и ранени при пожар и експлозия в сграда на ФСБ в Ростов на Дон

Най-малко един човек е умрял, а двама са ранени при огромен пожар в постройка на граничната работа на Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ) в южния град Ростов на Дон, оповестяват съветски медии.

Драматични фрагменти в обществените мрежи демонстрират големи огнени кълба и пушек, които се виждат из целия град.

Пожарът е избухнал в склад, а не в главната постройка на ръководството, твърди държавната осведомителна организация ТАСС. РИА Новости заяви, цитирайки службите за незабавна помощ, че става дума за двуетажна постройка, употребена за гаражи и хранилища.

Впоследствие от ФСБ споделиха, че гориво и смазочни материали са се запалили в ремонтната работилница на гараж, което е предизвикало детонация и отчасти разрушение на постройката. ФСБ е службата за вътрешна сигурност на Русия и дава отговор за контраразузнаването, сигурността на границите и битката с тероризма.
 FSB fire in Rostov teaser
Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев сподели, че по предварителни данни повода за пожара е късо съединяване в електрическата апаратура.

" Пожарът се е популяризирал и е провокирал взривяване на контейнери с горива и смазочни материали. Огънят се популяризира на повърхност от 800 кв. м и провокира сриване на две стени ", добави той.

Очевидци обаче настояват, че са чули тон от детонация, преди постройката да се възпламени. За това свидетелства и запис, оповестен в Телеграм. Има известия, че в региона не престават да се чуват детонации и е допустимо да става въпрос за експлозия на муниции. Това не е публично доказано, заяви Current time.

По данни на губернатора в потушаването на пожара са взели участие 14 единици техника и 63 чиновници .

Според специалистите няма заплаха пожарът да се популяризира към прилежащите жилищни здания, само че от съображения за сигурност жителите са били евакуирани от тях. Движението по улицата е блокирано от полицейски кордон.

Започнало е следствие.

Ростов на Дон е столица на южен съветски район, който граничи с Донецка и Луганска области на Украйна, където сега се водят интензивни боеве във войната, която Русия стартира преди година.

След нахлуването в Украйна през февруари 2022 година имаше вълна от палежи и детонации в държавни здания в Русия, като и в служби за набор на бойци. Някои от тях, който Москва анексира нелегално още през 2014 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР