Най-малко един човек е загинал, а 43-ма други са били

...
Най-малко един човек е загинал, а 43-ма други са били
Коментари Харесай

Загинал и над 40 ранени след торнадото в Германия

Най-малко един човек е умрял, а 43-ма други са били ранени след торнадото, минало през последните дни през няколко града в Западна Германия. Това са съобщили от полицията, представени от BBC.

Служители на град Падерборн, провинция Северен Рейн-Вестфалия, споделиха, че торнадото е откъснало покривите и отломките са били разпръснати на километри. Десет души са с тежки пострадвания, а животът на една жена е в заплаха, споделиха те.

Полицията разгласява фотоси, на които се виждат отсечени или разцепени на две дървета и покриви, останали без керемиди .

" Ламарини, изолации и други материали бяха изнесени на километри разстояние. Безброй покриви са покрити или мощно развалени. Много дървета към момента лежат върху унищожени коли ", сподели полицията в Падерборн, който има население от към 150 000 души.

Говорител на пожарната сподели пред Агенция Франс Прес, че град Липщадт, на към 30 км от Падерборн, също евентуално е бил ударен от торнадо, само че там няма известия за потърпевши.
 Торнадо вилня в Германия
Торнадо вилня в Германия

Щетите са за милиони евро

Снимки в обществените мрежи демонстрират, че в близкия Хелингхаузен камбанария е била откъсната от покрива на църковна кула, а руините са разпръснати в двора на църквата.

Щетите, понесени от федералните провинции в западната част на страната, се правят оценка на няколко милиона евро.

Водещият на BBC Weather Крис Фокс сподели, че Германия нормално претърпява няколко торнада годишно, само че множеството са краткотрайни и не предизвикват обилни вреди.

Той сподели, че броят на торнадото, обявени в Европа , се е нараснал през последните години, само че се счита, че това значително е резултат от по-добро прогнозиране и повече осведоменост.

" Що се отнася до това дали изменението на климата също играе роля, това към момента е предмет на спор ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР