Най-малко един човек е загинал, а 15 са ранени, включително

...
Най-малко един човек е загинал, а 15 са ранени, включително
Коментари Харесай

Удар върху болница в Днепър, най-малко 15 ранени

Най-малко един човек е умрял, а 15 са ранени, в това число две деца, при ракетен удар по болница в Днепър в Източна Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски удостовери нападението и съобщи, че управляващите работят за спасяването на други хора от болничното заведение, предава CNN.

Той съобщи, че в задачата по отстраняването на последствията вземат участие всички нужни органи.  По-рано регионалният шеф Серхий Лисак съобщи, че градът е бил атакуван в четвъртък вечерта.

" Беше доста сложна нощ. Беше шумна - врагът стартира масирана офанзива против района с ракети и дронове ", сподели господин Лисак. " Днепър пострада ".

По-късно той удостовери, че двете ранени деца са момчета на възраст три и шест години.

FAVOR AYUDEN A DIFUNDIR

Volodymyr Zelensky mostró las consecuencias del ataque al Dniéper:

“Los terroristas rusos confirman una vez más su condición de luchadores contra todo lo humano y honesto.

Ataque con cohetes a un policlínico en el. Hasta el momento, una…
— Noticias de Ucrania 24 horas (@UKR_token)
Г-н Зеленски разгласява видеоклип на развалената постройка на клиниката, на който се вижда по какъв начин пожарникари са на мястото на случая и по какъв начин от постройката се стеле пушек.

" Руските терористи за следващ път удостоверяват статута си на бойци против всичко хуманно и почтено ", сподели той.

Украинските управляващи оповестиха, че са свалили 17 ракети и 31 дрона, изстреляни от Русия през нощта.  Няколко дрона и ракети са поразили цели в Днепър и източния град Харков, в това число петролна база.

Столицата на Украйна, Киев, също е била обект на нахлуване и публични лица оповестиха, че фрагменти от прехванати дронове са паднали върху покрива на търговски център, а една къща и няколко автомобила са били развалени.

През последните седмици Русия ускори нападенията си против Украйна, насочвайки се към нейни инфраструктурни обекти преди предстоящото украинско контранастъпление.

Съобщава се, че в четвъртък Украйна е блъснала два района в южната част на Русия с ракета и дрон, само че Русия съобщи, че ракетата е била свалена от нейните системи за противовъздушна защита.

Взрив повреди жилищна и офис постройка в южния съветски град Краснодар, макар че не е ясно какво го е предизвикало. Руските медии обявиха, че става въпрос за нахлуване с дрон.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР