Най-малко един човек е бил убит, а други четирима –

...
Най-малко един човек е бил убит, а други четирима –
Коментари Харесай

Украинските сили са притиснати в отделни точки на Харковска област

Най-малко един човек е бил погубен, а други четирима – ранени – при съветски удар по търговски обект в град Харков. Според регионалната прокуратура, постройка е била ударена с ракета Х-59 в понеделник следобяд.Управителят на Харковска област Олег Синегубов съобщи, че съветските войски нападат нови региони с дребни щурмови групи в опит да разширят оптимално украинските отбранителни линии.Руските сили навлязоха в Харковска област в петък, откривайки нов фронт на север-североизток.Новата американска военна помощ на стойност няколко милиарда $ към този момент е на бойното поле в Украйна, сподели съветникът по националната сигурност на Белия дом.
Вече имаме непрекъснат поток на доставки – седмица след седмица. Добавяме към това и помощта, която президентът Байдън разписа като част от пълномощията си за евакуиране от запасите. Опитваме се да ускорим темпото на доставките, тъй като Украйна се нуждае от тези оръжия на бойното поле тъкмо в този момент.
Джейк Съливан - консултант по националната сигурност на Белия дом

Съливан добави, че той, министърът на защитата Лойд Остин и ръководителят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили ген. Чарлз Браун са разискали доставките с помощи и обстановката на бойното поле с украинските си сътрудници.Американският Конгрес позволи отпущането на разнообразни форми на помощ за Украйна на стойност 60.8 милиарда $.Руските войски водят яростни сражения с съперника в региона на град Вовчанск в Североизточна Украйна, продължавайки сухопътната си атака.Тя е най-значителното навлизане на съветски сили през границата от началото на пълномащабната инвазия в Украйна. Само за два дни Москва е завзела сред 100 и 125 кв. км, които включват минимум седем села, множеството от които към този момент са обезлюдени, твърдят двама анализатори, извършващи мониторинг по открити източници.Силите на Кремъл се пробват да отклонят вниманието на украинските войски по продължение на 1000-километровата фронтова линия, до момента в който на бойното поле не дойде огромна партида нова военна помощ за Киев от Съединени американски щати и европейските сътрудници през идващите седмици, настояват анализатори. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР