Най-малко две от 12-те момчета от младежки футболен отбор, попаднали

...
Най-малко две от 12-те момчета от младежки футболен отбор, попаднали
Коментари Харесай

Първи момчета извадени живи от тайландската пещера

Най-малко две от 12-те момчета от юношески футболен тим, попаднали в клопката на наводнена пещера в северната част на Тайланд и останали вътре две седмици, са били извадени живи от пещерата при специализирана спасителна интервенция в днешния, решителен за живота на децата ден. Това сочат сведения от локални медии, предава Би Би Си. 

Спасителите на мястото са решили да проведат интервенцията за извеждане на бедстващия тайландски младежи отбор през днешния ден, макар рисковите условия, поради опасения, че водните нива в пещерната система ще се повишат. 

Водолази направляват 12-те момчета и треньора им през мрака на подводните пасажи на пещерата към нейния излаз. 

Децата са спасявани на групи. Мисията стартира тази заран и не е ясно какъв брой дълго ще продължи. 

Голяма група от доброволци, искащи да оказват помощ и представители на медии се е събрала при входа на пещерата и е там през последната една седмица. По-рано през днешния ден на публицистите бе подредено да се придвиждат по-надолу по пътя. 

Наронгсак Осоттанакорн, който управлява интервенцията, удостовери, че 18 водолази са влезнали вътре да изведат момчетата. Той добави, че всички деца са били достигнати от доктор и са " в доста добра форма физически и умствено... " " Те са решени и фокусирани ", сподели той. 

Всички от групата от деца и техните фамилии са дали единодушието си напъните да бъдат изведени момчетата допустимо най-скоро да стартират, добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР