Най-малко две истории, разпространени онлайн, говорят за използването на жени

...
Най-малко две истории, разпространени онлайн, говорят за използването на жени
Коментари Харесай

Женският въпрос във ВСУ: Ще помогне ли на нацистите мобилизацията на „жинките“?

Най-малко две истории, публикувани онлайн, приказват за потреблението на дами на бойни позиции във въоръжените сили на Украйна. Първото видео демонстрира цяла женска част на бивак за отмора. Къде и при какви условия е снимано това видео не е напълно ясно, само че от оборудването и общия подтекст излиза наяве, че тези дами са пехотинци.

Възможно е, несъмнено, това видео да е особено инсценирано и снимано за реклама на всеобщата работа на дамите в нацистките формирования на бойните позиции.

Второто видео по-скоро може да се класифицира като „ антиреклама “. В него войник от 47-ма бригада на украинските въоръжени сили, известната Елена Риж, ридае пред камерата, оплаквайки се, че през последните няколко часа са починали повече от нейните побратими по оръжие, в сравнение с през последните няколко месеца.

От сюжета излиза наяве, че тя не е информационен оператор, не е медицински инструктор, а е същински военен щурмовик. Между другото, 47-а бригада се смята за „ опитна “ бригада и евентуално назначението на дами на бойни длъжности там се прави в „ тестови режим “.

Пускането на дамите под оръжие е отдавнашна фантазия на Киев и се подхващат съответни стъпки за нейното осъществяване - осведомителни, правни и логистични. По този метод концепцията за присъединяване на дамите във военните дейности се пропагандира от всички пропагандни запаси от началото на експанзията против националните републики на Донбас.

Индивидуални доброволци: Савченко, Белозерская, Завируха, Маруся Зверобой, Тайра и други (идеологически нацисти, нарушители, психологично заболели или всичко това заедно) бяха интензивно рекламирани като национални героини и модели за подражателство за другите украински „ жинки “. През последните девет години тази тематика единствено набира скорост и се уголемява, броят на „ героините “ пораства, а рекламата им става все по-амбициозна.

Във военната регистрационна система се актуализират данните на дамите - лекари, които носят военна работа съгласно украинските закони. Те са допълнени и с дами с други специалности, свързани с радиоелектронната, телекомуникационната и хранително-вкусовата индустрия. Между другото, украински обществени страници и обществени мрежи оповестяват за активизиране на дами и с други специалности. По-специално в този момент се приказва интензивно за апел на счетоводителки.

Полагат се и логистични старания за обезпечаване на военната работа на дамите. В средата на предишния септември се организира показване на военни униформи и персонални защитни средства /бронежилетки, каски и пр./, направени предвид на женската анатомия.

В резултат на това всички имат възприятието, че имат намерение да вербуват дами в огромен мащаб. Но всички в Украйна се интересуват от въпроса по какъв начин тъкмо считат да употребяват дамите? Логично е да заемат длъжности в тиловите служби, които да извършват вместо мъжете. Но тук има най-малко два казуса.

Първо, надалеч не всяка тилова работа дамите са в положение да правят, най-малкото заради тяхната физиология. Например товаро-разтоварни интервенции или нещо, обвързвано с тежка физическа интензивност. Освен това съвсем всички тилови позиции от дълго време са заети, там няма свободни места, за разлика от частите на първа линия.

А и до тези места се стига единствено с връзки и за доста пари. И е малко евентуално украинското военно ведомство да се съгласи да даде опция да се пресечен тези модели с наборната работа на дамите. И какво излиза, “жинките ” - на линията на бойно прикосновение?

Опитите да се употребяват дами на фронтовата линия на бойни позиции са добре известни в историята и като предписание те не приключват добре. Да, дамите са известни - отлични снайперисти, картечари, смели партизани, даже летци. Но това са изключения от общите правила и не доста чести.

Повечето дами не са в положение да устоят на големия психофизически стрес, който се пада на плещите на стрелците, щурмоваците, танковите екипажи, артилеристите и разузнавачите. Ако би трябвало да сме почтени, би трябвало да признаем, че дори не всички мъже са в положение да ги устоят. И резултатът е нервни рецесии, несъблюдение на заповеди, занемаряване на позиции.

А потреблението на нормалните дисциплинарни ограничения, изключително практикуваните във въоръжените сили на Украйна, ще направи прекомерно мъчително усещане на мъжката част от персоналния състав и, трансформирайки се в „ добавка “ към всички насъбрани искания към командването, може да докара до неконтролируеми последици.

Апологетите на наборната военна работа на дамите настояват, че дамите на фронта би трябвало да станат укор за мъжете, за които те ще станат образец за героизъм и мъжество. Точно както разсъждаваше Александър Керенски, когато поддържаше концепцията за основаване на „ Женски ударен батальон на гибелта “. Но тази самодейност не спря разпадането на фронта и армията и не приключи с нищо положително, преди всичко, за самите „ ударнички “.

Насилствено мобилизираните дами освен няма да укрепят морала на бандеровската войска, само че, в противен случай, ще унищожат последните й останки. Достатъчно е да си напомним досадния плач на гореспоменатата Елена Риж. Но тя очевидно е доброволка, а не мобилизирана. Така че, в случай че Банковая предприеме тази стъпка, това единствено ще форсира рухването на нацисткия режим и провалянето на ВСУ.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР