Най-малко двайсетина души са загинали в Мексико вследствие на наводненията,

...
Най-малко двайсетина души са загинали в Мексико вследствие на наводненията,
Коментари Харесай

Десетки загинали в Мексико след преминаването на урагана Ета

Най-малко двайсетина души са починали в Мексико в резултат на наводненията, дължащи се на прекосяването на урагана Ета през района, съобщи Франс прес, като цитира информация на управляващите.

Ета аргументи гибелта на близо 180 души в други шест страни от района.

Повечето починали в Мексико са били отнесени от потоците придошла вода и се намират в региона Чиапас, граничещ с Гватемала - най-тежко засегнатата от урагана страна, дала към 150 жертви на стихията.

Десетина тела бяха открити в река, намираща се в региона на Ченальо, посочи районното държавно управление на Чиапас. Силните дъждове провокираха и свличания на земни маси и прекъснаха пътища в този мексикански щат, който е един от най-бедните в страната.

Ета доближи твърда земя във вторник като мощен вихър от категория 4 с ветрове със скорост 140 км/ч, само че отслабна при прекосяването си над Никарагуа и Хондурас. Проливните дъждове засегнаха и Коста Рика, Панама и Салвадор. Той към този момент отслабна до нивото на тропическа меланхолия, само че се чака да набере още веднъж сили над Карибско море и да заплаши през днешния ден Куба, Ямайка, Каймановите острови и южната част на Флорида.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР