Най-малко двайсет души са загинали в два големи пожара, бушуващи

...
Най-малко двайсет души са загинали в два големи пожара, бушуващи
Коментари Харесай

20 жертви досега взеха тежките пожари близо до Атина

Най-малко двайсет души са починали в два огромни пожара, вилнеещи в покрайнините на Атина, съобщи Асошиейтед прес, като цитира представител на гръцкото държавно управление. В лечебни заведения са признати най-малко 69 ранени, доста от които съществено.

Гърция изиска интернационална помощ за битка с пожарите, които унищожиха десетки къщи и коли и накараха туристи и локални поданици да бягат към плажовете източно от Атина, с цел да бъдат спасявани с лодки, прибавя АП.

Пожарите се разгоряха покрай курортното градче Кинета през вчерашния ден и облаци пушек се разпространиха на 40 км на изток. Гърция е обхваната от мощна суша и температурата е към 40 градуса, припомня ДПА.

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас съобщи, че обстановката с горските пожари към Атина е отвън надзор, съобщи ТАСС.
Ципрас сподели това пред публицисти откакто бе осведомен в Центъра за интервенции на пожарната работа и предизвести, че последната нощ е била извънредно сложна.

Премиерът добави, че има три огромни огнени фронта - до градчето Каламос, където пожарът е отчасти локализиран, в Кинета, където е отвън надзор, и при Нео Вуцас, където са съсредоточени напъните на пожарникарите, тъй като жители са останали в домовете си и са в огнен капан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР