Най-малко двама души са загинали след пропадане на поне една

...
Най-малко двама души са загинали след пропадане на поне една
Коментари Харесай

Пропадна част от Кримския мост, поне двама са загинали

Най-малко двама души са починали след проваляне на най-малко една секция на Кримския мост.


Информацията се популяризира в няколко Телеграм канала и не е публично доказана, заяви Българска национална телевизия.
Предполага се, че става дума за украинска офанзива. Част от осветлението на оборудването не работи.
Руските управляващи поучават съветват хората да употребяват " сухопътния маршрут през новите територии ", а придвижването по моста е прекратено поради " изключителна обстановка ".

Губернаторът на Крим Сергей Аксьонов, сподели, че всички служби са мобилизирани за преодоляване на обстановката и добави, че е разговарял с съветския министър на превоза.

 

Аксьонов съобщи, че повредата е зародила на 145-ия дирек на моста откъм Краснодарския край. Той не даде повече детайлности, само че по-късно помоли хората да се въздържат от пътешестване по оборудването, осведоми Българска телеграфна агенция.

 

 

Информационната организация РБК-Украйна заяви, че на моста са били чути детонации. Руският телеграм канал " Сива зона ", обвързван с наемническата формация " Вагнер ", заяви, че по моста са били нанесени два удара в 03:04 ч. (0:04 по Гринуич) и 03:20 ч. Ройтерс не може да ревизира тази информация от самостоятелен източник. Засега няма коментар от украинска страна.

 

Крим беше анексиран от Русия от Украйна през 2014 година, само че е интернационално приет за част от Украйна, напомня организацията. 19-километровият мост беше развален от детонация през октомври предходната година при нахлуване, което съгласно Кремъл е проведено от украинските сили за сигурност. Месеци по-късно Украйна призна индиректно за осъществяването му.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР