Най-малко двама души са загинали при земетресението с магнитуд 6.1

...
Най-малко двама души са загинали при земетресението с магнитуд 6.1
Коментари Харесай

Мощното земетресение в Осака взе жертви, Атомни централи са в опасност

Най-малко двама души са починали при земетресението с магнитуд 6.1 в западна Япония през днешния ден, заяви ДПА, като се базира на националната метеорологична работа. Според американския Геофизичен институт трусът бил с магнитуд 5.9, на дълбочина 10 км и епицентър северно от префектура Осака. Всички потърпевши са от град Осака. Деветгодишно момиче почина в град Такацуки, а 80-годишен мъж беше погубен в Осака, откакто и двамата били затрупани от паднали стени.Властите не са издали предизвестие за цунами, написа " Пик ".

Има сведения за частични материални вреди. Съобщава се единствено за счупени стъкла и частични сривания на здания, съобщи Асошиейтед прес.Обекти на атомната енергетика не са потърпевши вследствие на земетресението, заяви на уеб страницата си енергийната компания " Кансай електрик пауър ", съобщи ТАСС. По данни на компанията трусът е довел до спиране на електричеството в 170 хиляди домове. В региона се намират две Атомни електроцентрали, а заплахата е от надигането на цунами.Изцяло е прекъснато придвижването на скоростните и елементарните влакове в югозападната част на остров Хоншу, както и на метрото в град Осака с население от 2,6 милиона души. Летището също е затворено за полети. В обществените мрежи валят известия за мощни вторични земетресения и разнообразни по тип опустошения.

Към канцеларията на премиера Шиндзо Абе е основан спешен щаб. Той съобщи, че държавното управление прави оценки на вредите и че основният му приоритет е сигурността на жителите.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР