Най-малко двама души са загинали и поне 16 са ранени

...
Най-малко двама души са загинали и поне 16 са ранени
Коментари Харесай

Двама загинали и много ранени при серия експлозии в Белград

Най-малко двама души са починали и най-малко 16 са ранени при серия детонации през днешния ден във фабрика за боеприпаси в покрайнините на Белград, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на сръбската полиция и локални медии, заяви Българска телеграфна агенция.

Пресслужбата на сръбското Министерство на вътрешните работи удостовери информацията за починалите и ранените и посочи, че се е взривил склад на предприятието " ЕДеПро " с 15 тона ракетно гориво и 500 ракети за битка с градушките. По данни на сръбското Министерство на вътрешните работи все още обстановката е нормализирана. Пожарникари са съумели да спасят петима души.

Сигнал за гърмеж е постъпил в 14,13 ч. локално време. На мястото са изпратени 36 пожарникари с 11 пожарни коли. Експлозията е станала в склад с повърхност 240 кв.м, в който са се съхранявали 500 ракети с 30 кг ракетно гориво всяка, оповестява Ройтерс. В момента пожарникарите обследват територията на фабриката с дрон с топлинно засичане, с цел да открият евентуални потърпевши или починали, заяви сръбското Министерство на вътрешните работи. Сръбската държавна телевизия, представена от Асошиейтед прес, заяви, че в склада са се намирали към 40 души по време на детонацията.

Ранените служащи са откарани в лечебни заведения в Белград с тежки изгаряния. Все още има хора в неопределеност. Фабриката, която създава разнообразни типове боеприпаси, се намира на 15 км южно от Белград. Взривовете са се чули в сръбската столица. Граждани оповестиха, че земята се е разтресла и голям облак пушек се е издигнал над мястото на детонацията, заяви в. " Новости ". От детонацията са се счупили прозорци на в региона на фабриката. Няколко коли на паркинга на предприятието са се запалили. Полицията заяви, че пожарът е локализиран и живущите в зоната са в сигурност. През 2008 година в същата фабрика стана детонация, при която бяха ранени трима души.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР