Най-малко двама души са били ранени при руски въздушни атаки

...
Най-малко двама души са били ранени при руски въздушни атаки
Коментари Харесай

Двама души са били ранени при руски ракетни атаки в Украйна

Най-малко двама души са били ранени при съветски въздушни офанзиви по пристанищния град Одеса. Стана ясно и че, Москва е изстреляла 17 безпилотни летателни апарата и няколко ракети, ориентирани към южната част на Украйна. Това оповестиха представители на украинските военновъздушни сили и администрацията, като допълниха, че защитата на страната е свалила 14 от безпилотните летателни апарати и две управляеми ракети. В резултат на нападението е развалена енергийната инфраструктура в Николаев, като електроснабдяването е прекратено за няколко часа. От своя страна президентът на Украйна още веднъж прикани за даване на още системи “Пейтриът ”.

 
Всички наши сътрудници по света би трябвало да схванат, че доверието в тях и бъдещето на свободния свят може да бъде реализирано тъкмо в този момент в градове като Харков, Запорожие и Херсон. Или на всички места, където е нужна противовъздушна защита. Всичко това зависи от политическа воля на света за взимане на решения.
Володимир Зеленски - президент на Украйна 

Междувременно висшият представител на Европейски Съюз Жозеп Борел прикани страните членки да усилят потенциала на противовъздушната защита на Украйна, с цел да може тя да се пази от съветските ракети и бомби. На собствен ред държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен и английският външен министър Дейвид Камерън приканиха Конгреса да утвърди нова военна помощ за Украйна, като обявиха, че спряното финансиране е от решаващо значение за сигурността на Вашингтон, Европа и света. Говорейки след среща в Държавния департамент, Блинкен повтори апелите си към законодателите да отблокират помощта, за която президентът Джо Байдън се бори от месеци. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР