Най-малко души загинаха при огромен пожар в Covid-19-отделение в болница

...
Най-малко души загинаха при огромен пожар в Covid-19-отделение в болница
Коментари Харесай

Пожар отне живота на много пациенти в КОВИД отделение в болница в Северна Македония

Най-малко души починаха при голям пожар в Covid-19-отделение в болница в град Тетово, в западната част на Северна Македония, заяви здравният министър на страната Венко Филипче, съобщи БГНЕС.

Пожарът е избухнал в болница, издигната особено за пациенти инфектирани с ковид, в Тетово, в северозападната част на страната. " Инцидентът е отблъскващ, и е лишил доста човешки животи ", написа Венко Филипче в профила си в обществената мрежа Twitter.
 Акад. Петрунов: Няма никакво подозрение, че третата доза ваксина ще бъде нужна Акад. Петрунов: Няма никакво подозрение, че третата доза ваксина ще бъде нужна
Няма никакво подозрение, че третата доза ваксина ще бъде нужна, само че без да се бърза. 8-10 месеца след преболедуване или имунизиране,...

По първична информация пожарът е породен от детонация. Инцидентът стана към 21.00 часа локално време. В момента на експлоадирането на пожара в отделението е имало 24 пациенти.

" Засега е доказана гибелта на 10 души, като броят им може да се усили ", добави министърът и изрази " дълбоките си съболезнования " на фамилиите на починалите.

" В болничното заведение в Тетово стана огромна покруса. Експлозия провокира пожар в Covid-19-отделението. Пожарът е сподавен, само че доста животи бяха изгубени. Битката за спасяването на останалите потърпевши при случая продължава ", сподели от своя страна министър председателят Зоран Заев.

Заглавна фотография: Архив

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР