Най-малко девет щата вече са приели законови мерки, ограничаващи или

...
Най-малко девет щата вече са приели законови мерки, ограничаващи или
Коментари Харесай

Американският щат Индиана планира да забрани смяната на пола на деца

Най-малко девет щата към този момент са приели законови ограничения, ограничаващи или забраняващи някои форми на лечения за смяна на пола: Алабама, Арканзас, Аризона, Джорджия, Айова, Мисисипи, Тенеси, Юта и Южна Дакота.

Републиканците от щатския парламент на Индиана утвърдиха законопроект, който планува възбрана на всички процедури за промяна на пола на малолетни и малолетни. Те изпратиха утвърждения законопроект на губернатора републиканец на Индиана, съобщи Асошиейтед прес.

Забраната бе подкрепена от 65 членове на щатския парламент, а 30 членове гласоподаваха " срещу ". Законопроектът не разрешава на транссексуални лица под 18 години да се дава достъп до хормонални лечения и интервенции за промяна на пола.

" Това е добра социална политика за отбрана на нашите деца от необратими, нездравословни и изменящи живота им процедури ", съобщи вносителката на законопроекта, щатският конгресмен Джоана Кинг от Републиканската партия.

Парламентите на доста американски щати утвърждават или разискват закони, засягащи здравните грижи за транссексуалните и лимитират достъпа на транссексуални до спортни надпревари, отбелязва Асошиейтед прес.

Най-малко девет щата са приели законови ограничения, ограничаващи или забраняващи някои форми на лечения за смяна на пола: Алабама, Арканзас, Аризона, Джорджия, Айова, Мисисипи, Тенеси, Юта и Южна Дакота. Предложена възбрана е в развой на разглеждане от губернатора на Западна Вирджиния, а федерални съдии са блокирали използването на законите в Алабама и Арканзас.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР