Най-малко девет души, включително деца и жени, бяха убити при

...
Най-малко девет души, включително деца и жени, бяха убити при
Коментари Харесай

Актуализации на живо | Израелски удари убиха 9, след като Байдън нарече подхода на Израел към войната „прекален“

Най-малко девет души, в това число деца и дами, бяха убити при израелски въздушни удари през нощта против петък в централната част на линията Газа и в южния град Рафа на границата с Египет, споделиха очевидци и болнични чиновници.

Въздушните удари през нощта пристигнаха часове откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в четвъртък, че счита воденето на войната от Израел за „ прекомерно. ”

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен напусна Израел в четвъртък, до момента в който разделянето нараства сред двамата близки съдружници по пътя напред.

Повече от половината от 2,3-милионното население на Газа е изгонено от военната атака на Израел към границата с Египет. Тъй като не могат да изоставен дребната палестинска територия, доста от тях живеят в спонтанни палаткови лагери или претъпкани приюти, ръководени от Организация на обединените нации.

Броят на палестинските жертви от войната надвиши 27 840 души, заяви здравното министерство в Газа. Една четвърт от жителите на Газа гладуват.

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР