Най-малко девет души бяха убити при престрелки, след като въоръжени

...
Най-малко девет души бяха убити при престрелки, след като въоръжени
Коментари Харесай

Най-малко девет убити при въоръжено бягство от затвора от бившия лидер на Гвинея

Най-малко девет души бяха убити при престрелки, откакто въоръжени мъже нахлуха в затвор в столицата на западноафриканската страна Гвинея този уикенд. Въоръжените за малко са освободили някогашния президент Муса Дадис Камара и други арестувани . Това оповестява " Ройтерс " като цитира днешно изказване на министерството на правораздаването.

Властите откриха телата на трима нападатели, четирима бойци и други двама души, заяви министерството в първия си формален отчет за случая в събота сутринта. Други шестима са в болница с огнестрелни рани.  Военните претърсиха къщи и коли след взлома, откриха някогашния боен водач и двама от избягалите чиновници и ги върнаха в пандиза Central House в Конакри в границите на същия ден. Друг избягал обаче към момента е на независимост.

Сблъсъците подчертаха нежната обстановка със сигурността в западноафриканската страна, която, През последните три години имаше

Изявлението на министерството, подписано от основния прокурор Ямуса Конте, гласи, че Камара и другите избягали са разследвани за непредумишлено ликвидиране и други нарушавания. Адвокатът на Камара по-рано отхвърли догатките, че някогашният водач е провел проникването и посочи, че е бил похитен от пандиза принудително.

Камара управлява боен прелом през 2008 година и ръководи Гвинея съвсем година. Той е съден от предходната година, като е упрекнат дружно с други в организирането на кръвопролитие на стадион и всеобщо посягане от гвинейските сили за сигурност. Тогава са били убити 150 души по време на продемократичен протест на 28 септември 2009 година Той отхвърли да носи отговорност, като упрекна за зверствата бойците.
 Началниците на защитата на ECOWAS разискват военна интервенция в Нигер
Началниците на защитата на ECOWAS разискват военна интервенция в Нигер

Не е ясно дали и по кое време ще стартира такава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР