Най-малко четирима полицаи бяха убити при престрелка с членове на

...
Най-малко четирима полицаи бяха убити при престрелка с членове на
Коментари Харесай

Четирима полицаи са убити при престрелка с членове на банда в Хаити

Най-малко четирима служители на реда бяха убити при престрелка с членове на тайфа в столицата на Хаити Порт-о-Пренс в четвъртък, сподели чиновник от националния профсъюз на хаитянските служители на реда пред AFP.

Други петима членове на силите на реда са били ранени, сподели Лионел Лазар, защото една от най-мощните банди сподели по-рано, че ще предприеме координирани офанзиви в опит да смъкна все по-оспорвания министър председател Ариел Анри.

Насилието принуди летището, предприятията, държавните организации и учебните заведения да затворят, защото родители и дребни деца избягаха по улиците в суматоха. Най-малко една самолетна компания, Sunrise Airways, спря всички полети.

Джими Шеризие, водач на федерацията на бандите G9 Family and Allies, беше забелязан в записано видео, което оповестява, че задачата е да се вържат началникът на полицията и държавните министри и да се попречи на Хенри да се върне в Хаити.

„ С нашите оръжия и с хаитянския народ ние ще освободим страната “, сподели той.

Бронирани транспортни средства патрулираха по празните улици в центъра на Порт-о-Пренс, до момента в който други останаха ситуирани покрай бедните квартали, следени от банди, оповестява.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР