Най-малко четирима полицаи бяха ранени при безредици в Хага, Нидерландия,

...
Най-малко четирима полицаи бяха ранени при безредици в Хага, Нидерландия,
Коментари Харесай

В Хага имигранти разрушиха Операта, има ранени полицаи

Най-малко четирима служители на реда бяха ранени при вълнения в Хага, Нидерландия, откакто съперничещи групи от еритрейци изгориха коли, вандализираха здания и хвърляха тухли по полицията, трансформирайки холандския град във военна зона.

Битката по улиците на Хага стартира, откакто две враждуващи групи от еритрейци се сблъскаха поради политически разлики. В родината им, дребна страна в Източна Африка, един и същи президент ръководи към този момент 31 години. А популацията е подложено на репресии, пише Dutch News.

Десетки бунтовници започнаха да палят коли и унищожиха Операта и бизнес центъра на улица Фрутвег.

„ Нещата са съществено отвън надзор “, сподели нощес представителят на общината в Хага Робин Мидел.

Полицията заяви, че двама служители на реда са получили пострадвания на ръцете по време на протеста, трети е с избити зъби, а четвъртият е бил блъснат от полицейска кола в хаоса.

Служителят сподели, че група, лоялна към държавното управление на Еритрея, е провеждала протест, когато са били нападнати от група еритрейци, протестиращи против държавното управление на африканската страна.

Уличният пердах в последна сметка ескалира в огромни вълнения. Еритрейците бяха с якета с качулки, а някои покриха лицата си с шалове и балаклави.

Нидерландският публицист Оуен О`Брайън показа фрагментите в X и написа: " Бунтовниците нахлуват в Операта. Прозорците са счупени, пробват се да влязат. Пожарникарите не съумяха незабавно да потушат огъня. "  Репортерът удостовери, че залата на операта е мощно потърпевша, както и цялата постройка.

Ян ван Занен, кметът на Хага, позволи на полицията да употребява сълзотворен газ. Кметът също издаде заповед за изключително състояние в региона на Фрутвег, където започнаха конфликтите.

Говорителят на полицията Кристиан ван Бланкен сподели, че не може незабавно да каже дали има ранени и дали бунтовниците са задържани.

Антиимиграционните настроения към този момент са високи в Нидерландия, като крайнодесният водач Герт Вилдерс, който завоюва последните избори в страната през ноември, сподели в X: „ Защо на половината свят е разрешено да идва тук и те се бият между тях, хвърлят камъни по полицията и палят колите им? Искам да бъда министър-председателят, който най-сетне ще вкара ред. "

Според публични данни на държавното управление в Нидерландия живеят към 25 000 еритрейци.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР