Най-малко четирима души, включително дете, са били убити в Източна

...
Най-малко четирима души, включително дете, са били убити в Източна
Коментари Харесай

Четирима загинали при разгаряне на боевете в Източна Украйна

Най-малко четирима души, в това число дете, са били убити в Източна Украйна, оповестиха проруските сепаратисти, като сраженията в района са се засилили, оповестява " Франс прес ".

Новината пристигна в същия ден, в който съветският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел се срещнаха в Русия, с цел да обсъдят в това число продължителния спор в Източна Украйна.

Според канцлера договореностите от Минск са единствената основа за споразумяване на спора в Украйна. Канцлерът изрази " страдание " за нарушeния режим на " тишина ", само че тя не посочи коя страна го е нарушила.

Путин сподели от своя страна, че с Меркел са се договорили да поръчат на външните министерства на двете страни да прегледат въпроса за разполагане на задача на Организация на обединените нации в Донбас.

13-годишно момче и татко му са били убити, откакто къщата им е била ударена при обстрел в Троицки, в следената от Киев зона в региона на Луганск, прецизираха от локалната полиция.

Майката на момчето е в интензивно поделение, откакто е била съществено ранена, а другият? 18-годишен наследник е получил пострадвания на крайници, само че няма заплаха за живота му, написа регионалният шеф Юрий Гарбуз във " Facebook ".

Представителите на проруските сепаратисти оповестиха, че двама от техните бойци са били убити, а трети е бил ранен при конфликтите с украинската войска.

Трима цивилни в Горловка, град в следения от сепаратистите Донецки регион, също са били ранени, допълниха сепаратистите.

От своя страна украинската войска заяви за седем ранени бойци.

Положението в Източна Украйна се утежни през последните дни, като двама украински бойци са били убити при сражения в четвъртък. Едно учебно заведение също е било ударено при обстрел тази седмица, макар прекъсването на огъня.

Главният наблюдаващ на специфичната задача на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в Украйна Александър Хуг е напуснал конфликтната зона през вчерашния ден поради " съществено утежняване на обстановката със сигурността ", прецизираха от ОССЕ.

Повече от 10 хиляди души бяха убити след началото на спора през април 2014 година след анексирането на украински Крим от страна на Русия.

Украйна и нейните западни съдружници упрекват Русия, че изпраща бойци и оръжия през границата, с цел да разпалва спора.

Москва отхвърля изказванията макар очевидните доказателства, че взе участие в сраженията и нейната открита политическа поддръжка за сепаратистите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР