Най-малко четирима души са загинали, а други са били ранени

...
Най-малко четирима души са загинали, а други са били ранени
Коментари Харесай

Руски обстрел на Херсон уби четирима души

Най-малко четирима души са починали, а други са били ранени при съветски удар по центъра на град Херсон, Южна Украйна, заяви началникът на локалната военна администрация Роман Мрочко, съобщи Агенция Франс Прес. Видеото е архивно.

" Трима от починалите са мъже на възраст 45 и 50 години, които са били в автомобил, а четвъртият е жена, която е била на улицата по време на офанзивата ", съобщи той в Телеграм.

Длъжностното лице придружи известието си с видеоклип, на който се вижда изцяло изгорен автомобил и това, което наподобява е удар на няколко метра от него.



" Още един мъж е ранен. В момента той е в болница ", съобщи Мрочко, като осъди новата съветска офанзива в Херсон за " ликвидиране и раняване на цивилни ".

Според регионалния шеф Олександър Прокудин дамата, починала при бомбардировката, е била на 66 години.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко разгласява видео, на което се вижда по какъв начин пожарникари гасят пламъците на изгорен автомобил.

През 2022 година южният град Херсон беше окупиран за няколко месеца от съветската войска, преди тя да бъде изтеглена през ноември същата година на другия бряг на река Днепър, като сега всяка от страните управлява по един бряг. Градът постоянно е обект на съветски бомбардировки.



Този гибелен удар идва два дни след бомбардировка, за която Москва упреква украинската войска и при която съгласно съветските служби за незабавна помощ са починали минимум 28 души в Лисичанск, окупиран от Русия град в Източна Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР