Най-малко четирима души бяха убити при стрелба в град Фредериктън,

...
Най-малко четирима души бяха убити при стрелба в град Фредериктън,
Коментари Харесай

Най-малко четирима убити при стрелба в Източна Канада

Най-малко четирима души бяха убити при пукотевица в град Фредериктън, Източна Канада, съобщи канадската полиция. В известие в Туитър локалната полицията прикани хората да не излизат и да заключат вратите си.
По-късно от полицията оповестиха, че е арестуван обвинен след стрелбата в град Фредериктън, провинция Ню Брънзуик. Арестът е осъществен малко след стрелбата. Квартал Бруксайд е отцепен и се води следствие, уточни в Туитър локалната полиция.

Все още не са ясни аргументите за стрелбата.

През 2014 година при друго всеобщо ликвидиране в Ню Брънзуик починаха трима чиновници на канадската Кралска конна полиция, а двама бяха ранени в Монктън. За това време казусът беше най-тежкият по рода си в Канада, където законите за оръжието са надалеч по-строги от тези в Съединени американски щати и нападенията с жертви против служители на реда са необичайност. Но през последните години разпространяването на оръжия докара до растеж на закононарушенията с приложимост на огнестрелно оръжие.

Миналия месец въоръжен умъртви двама и рани 13 на оживена улица в Торонто, след което се самоуби.

Вчера управляващите в провинция Онтарио дадоха обещание повече пари за полицията, както и обвинените да стоят в ареста, до момента в който чакат делата си при обвинявания за закононарушение с приложимост на огнестрелно оръжие. Тази канадска провинция се бори с нарастване на случаите на пукотевица с персонално оръжие, отбелязва Ройтерс.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР