Най-малко четири експлозии са избухнали в окупирания от Русия Кримски

...
Най-малко четири експлозии са избухнали в окупирания от Русия Кримски
Коментари Харесай

Поне 4 експлозии отекнаха близо до военно летище в Крим

Най-малко четири детонации са избухнали в окупирания от Русия Кримски полуостров през нощта против петък, оповестява украинската работа на Радио Свободна Европа. Те са отекнали покрай военното летище Белбек край пристанищния град Севастопол, настояват локални източници.

Назначеният от Москва админ на Севастопол Михаил Развожаев написа в Телеграм късно в четвъртък, че средствата за противовъздушна защита са свалили украински дрон. Той добави, че детонациите не са предизвикали вреди.

Същия ден съветски формален представител в кримския град Керч сподели, че там също е била задействана противовъздушната защита. Керч се намира в далечния източен завършек на Крим и е крайната точка на Кримския мост, който свързва окупирания украински район и континенталната част на Русия. Руският чиновник твърди, че “няма заплаха за града или моста ”. Кримският мост беше приключен през май 2018 година и построяването му струваше към 4 милиарда $. Той беше основен план за Кремъл, предопределен да поддържа претенциите на Москва към Крим.

Руските военни цели в Крим, който Москва нелегално анексира през 2014 година, бяха разтърсени от гърмежи през последните дни. Руски склад за муниции в северен Крим се взриви на 16 август при случай, който съветските управляващи приписаха на "саботаж ".

На 9 август авиобазата “Саки ” беше ударена от детонации, които унищожиха минимум девет военни самолета, в това число изтребители Су-30СМ и бомбардировачи Су-24М.

Украински публични лица заобикалят обществено да поемат отговорност за детонациите, само че неназован почитан украински чиновник, представен в Ню Йорк Таймс, твърди, че елитна украинска военна част е направила част от офанзивите.

На 31 юли празненствата за Деня на съветския военноморски флот в Севастопол бяха анулирани, откакто удар с дрон против щаба на съветския Черноморски флот рани шестима души.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР