Най-малко четири души са загинали при стрелбата на фестивала на

...
Най-малко четири души са загинали при стрелбата на фестивала на
Коментари Харесай

Ликвидираха стрелеца от Калифорния, но драмата още не е приключила ВИДЕО

Най-малко четири души са починали при стрелбата на фестивала на чесъна в Гилрой, Калифорния. Сред тях е и стрелецът, който е бил погубен от служители на реда, стана ясно от изказване на полицията, представена от Си Ен Ен.

Нападателят е влезнал на територията на фестивала като е изрязал дупка в оградата. Той носел „ някакъв тип пушка “.



При експлоадирането на стрелбата хората се разбягали под паника. Някои се скрили под сцената, където свирела група, други към колите или в палатките на мястото.

Ранени са 11 души, които са откарали в районната болница.

Стрелецът е премахнат от служители на реда. Според органите на реда, обаче, мястото към момента е интензивно място на престъпление и се проверява вероятността за присъединяване на втори нападател. Мотивът за закононарушението още не е обяснен.



Разследването ще продължи цяла нощ. Униформените призоват жителите да има дават целия снимков и видео материал, който имат от случая.

В следствието вземат участие и сътрудници на ФБР.

Служителка от фестивала описа, че до момента в който някои хора бягали, други се опитвали да окажат първа помощ на ранените. „ Имаше трима души, които бяха неприятно ранени и се опитахме да ги качим на към хълма, където други хора щяха да им оказват помощ “, споделя Синтия Салдивар, която споделя и видео от бягството на посетителите на фестивала.

Working at the festival today. Praying for everyone to make it home???????? #PrayForGilroy pic.twitter.com/YcfvUPXcQz
— Cynthia Saldivar (@CynthiaSal24) July 29, 2019

Междувременно се появи и фотография на една от жертвите на стрелбата - 6-годишния Стивън Ромеро от Сан Хосе.



Police confirm they shot and killed the suspect in a shooting at the Gilroy Garlic Festival in Northern California that left multiple people injured and at least three dead https://t.co/isZokBvWUC pic.twitter.com/KJAJHRgPR4
— CNN (@CNN) July 29, 2019

#UPDATE: The FBI arrives at the scene of the Gilroy Garlic Festival shooting to help with the investigation. https://t.co/EMZPg4rmj6 pic.twitter.com/530b5xmiHr
— Stephen Ellison (@sj_ellison) July 29, 2019
Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР