Най-малко 951 мигранти са загубили живота си през първата половина

...
Най-малко 951 мигранти са загубили живота си през първата половина
Коментари Харесай

Повече от 950 мигранти са загинали при опит да достигнат Испания по море през първата половина на 2023 г.

Най-малко 951 мигранти са изгубили живота си през първата половина на 2023 година, до момента в който са опитвали да стигнат до Испания по море, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на испанска организация за правата на мигрантите.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1169
Организацията " Каминандо фронтерас " (Ходещи граници) сподели, че измежду починалите са 112 дами и 49 деца, като групата събира данните си от фамилиите на мигрантите, както и от статистиката на избавените.

Тя съобщи в отчет, оповестен през днешния ден, че формалните данни сочат, че по отношение на първата половина на 2022 година в този момент са пристигнали по-малко лодки, само че жертвите са с 13 повече.

Министерството на вътрешните работи сподели, че през първите шест месеца на годината са пристигнали 12 192 души, което е с 4% по-малко, в сравнение с през същия интервал на 2022 година

" Каминандо фронтерас " упреква страни като Испания и Мароко поради неналичието на съдействие сред тях и несполучливото водене на избавителни интервенции. Тя даде образци със скорошни случаи, при които сигнализираните избавителни кораби идват с часове забавяне и не съумяват да избавят огромна част от бедстващите мигранти.

Организацията съобщи, че през предходната година 2390 мигранти са изгубили живота си или са изчезнали в опит да стигнат крайбрежията на Испания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР