Най-малко 93 са вече жертвите на пожара, който изпепели град

...
Най-малко 93 са вече жертвите на пожара, който изпепели град
Коментари Харесай

Огненото бедствие в Мауи: Жителите на острова обвиняват властите в бездействие

Най-малко 93 са към този момент жертвите на пожара, който изпепели град Лахайна на хавайския остров Мауи. Опасенията на управляващите са, че броят на жертвите ще се окаже доста по-голям.

Над 1000 души към момента са в неопределеност. Расте гневът на локалните хора против ръководещите, че не се предотвратили нещастието.



Това е останало от града, който допреди няколко дни беше определян като " парче от парадайса ". Лахайна към този момент не съществува. Най-смъртоносният пожар в Съединените щати от век го заличи. Повечето здания са изпепелени до основи.

Жители на Лахайна са се върнали в града, с цел да спасят имуществото си, само че разкрили, че досегашният им живот е трансфорат в пепел.



" Тук беше антрето. Имаше стълба, която водеше до три спални. Точно тук беше трапезарията. Тук беше нашата всекидневна, а вдясно - кухнята ", изясни Джордън Ший, гражданин на Лахайна.

Лахайна към този момент наподобява на " парче от пъкъла ". Пълно е с трупове на котки, птици и други животни. Улиците са блокирани от колони от изпепелени коли - призрачен спомен за отчайващите опити на хората да избягат от пожара.

" Тъжно е, доста е тъжно. Лахайна към този момент го няма. Градът към този момент не съществува ".

Хората от Мауи упрекват управляващите, че не е имало задоволително предизвестия за наближаващата огнената буря.

" Нямаше предизвестие. Следях новините, само че си споделях: О, това е на стотици благи на юг. Няма защо да се тормозя. На идващия ден, жилището ми внезапно почерня. Помислих си, че ще вали. Когато отворих вратата, огънят беше пред къщата ми ", споделя Уилма Рийд, жителка на Лахайна.



Прокуратурата на Хаваите стартира да проверява дейностите и решенията на управляващите за преодоляване на пожара.

" Имаме опасения, че можеше да се направи повече за прекъсване на огнената буря ", сподели губернаторът на Хавай Джош Грийн.

Спасителите не престават да претърсват отломките. Досега е тествана единствено дребна част от заличавания град, само че шансовоте да има оживели изчезнаха с изпеляването на Лахайна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР