Най-малко 9 са жертвите, а над 50-ет души са изчезнали

...
Най-малко 9 са жертвите, а над 50-ет души са изчезнали
Коментари Харесай

Невиждан порой в Германия с 9 жертви, над 50 изчезнали и отнесени къщи

Най-малко 9 са жертвите, а над 50-ет души са изчезнали безследно в поройните дъждове и наводнения в Западна Германия, където придошла река отнесе шест къщи, заяви през днешния ден полицията, съобщи Франс прес. Първоначално бе обявено за четири жертви.

Мнозина от изчезналите са се намирали по покривите на отнесените къщи в община Шулд , сподели представител на полицията в Кобленц.

Тази община е ситуирана в провинция Райнланд-Пфалц, която дружно със Северен Рейн-Вестфалия са най-силно наранени от пороите. Реки излезли от коритата си, изтръгнати с корени дървета, наводнени пътища, рухнали и наводнени здания – са вредите от наводненията.

Двама от починалите са пожарникари , взели участие в избавителна интервенция. Над 30 души са изчезнали при сриване на здания в Аденау , провинция Райнланд-Пфалц, осведоми телевизия Ен Те Фау.

Много селища в района в действителност нямат връзка с външния свят. На места е прекратено електроснабдяването, затворени са редица учебни заведения, спрян е публичният превоз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР