Най-малко 80 коли са опожарени през последните два дни в

...
Най-малко 80 коли са опожарени през последните два дни в
Коментари Харесай

Запалиха 80 коли в Западна Швеция

Най-малко 80 коли са опожарени през последните два дни в западните шведски градове Гьотеборг и Тролхетан. Подпалвачите са работили по едно и също време в няколко региона, заяви телевизия Ес Ве Те, представена от ТАСС.

"Имали сме интервали с огромен брой пожари, само че в една и съща вечер и за толкоз малко време на голям брой разнообразни места, не помня такова нещо ", разяснява Ула Брем, говорителка на полицията в Западна Швеция.

Пред локалния в. "Гьотеборгс постен " служители на реда обясниха, че акцията вероятно е била координирана посредством обществените мрежи. Очевидци разказват по какъв начин хора с тъмни облекла опожарявали колите - носели туби с бензин и бейзболни бухалки, с които разбивали стъклата. В Тролхетан служителите на реда, помагали на пожарникарите, са били замервани с камъни. "Младежите бяха с качулки и маски, скриващи лицата, с цел да не бъдат елементарно разпознати ", описа служителят на реда Клаес Далстрьом. Шведският министър председател Стефан Льовен съобщи пред националното радио, че е "наистина сърдит " и "обществото би трябвало твърдо да реагира ", съобщи Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР