Най-малко 8 души са загинали при пожар в нелегален хостел

...
Най-малко 8 души са загинали при пожар в нелегален хостел
Коментари Харесай

8 загинали при пожар в общежитие за мигранти край Москва


Най-малко 8 души са починали при пожар в незаконен хостел до Москва, в който са настанени мигранти, оповестиха публични лица.

По данни на прокуратурата към 4.00 ч. сутринта (01.00 ч. по Гринуич) в двуетажната жилищна постройка в Истринския регион, северозападно от съветската столица, е избухнал пожар.

Спасителите оповестиха, че двама жители са избягали, само че в дома, който се намира в края на ваканционно населено място, са открити осем тела.

" Според проверяващите 23-годишен мъж е наел къщата, която след това е била отдадена чартърен на задгранични жители, които не са регистрирани в Русия ", обявиха прокурорите.

На сутринта пожарникарите са били видени да следят тлеещите остатъци, до момента в който елементи от стената се разрушават, демонстрира видеото.

Прокурорите изключват опцията за потребление на газ като евентуална причина за пожара.

Смъртоносните пожари са постоянно срещано събитие в Русия, която от години страда от слаби стандарти за сигурност и се бори да модернизира старите жилища с аларми и противопожарно съоръжение.

Смята се, че в Русия живеят стотици хиляди чужденци без легален статут, макар формалните опити за битка с противозаконната миграция. /БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР