Най-малко 8 души са ранени, а десетки сгради са понесли

...
Най-малко 8 души са ранени, а десетки сгради са понесли
Коментари Харесай

Най-малко 8 ранени при руска въздушна атака в Днепропетровска област

Най-малко 8 души са ранени, а десетки здания са понесли вреди, в следствие на руската въздушна офанзива тази нощ в Днепропетровска област, Източна Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на управляващите.

Те оповестиха още, че украинските системи за противовъздушна защита са унищожили 20 дрона и 4 крилати ракети.

Този месец Русия възобнови ударите с ракети и безпилотни летателни апарати след близо двумесечно мъртвило, на фона на упованията за украинска контраатака. В последно време такива набези има няколко пъти седмично, отбелязва Ройтерс.

" Руските нашественици нападнаха военни и инфраструктурни обекти в източната част на Украйна - и по тъкмо в град Днепър. Нападението бе осъществено с 16 ракети от разнообразни типове и 20 безпилотни летателни апарата " Шахeд 136/131 ", сподели украинската войска. Тя посочи, че системите за противовъздушна защита са свалили 20 дрона и 4 крилати ракети.

Най-малко един човек е потърпевш в град Днепър, а седем души са ранени в Синелниковски регион на Днепропетровска област, заяви в " Телеграм " районният шеф Сергий Лисак. Той добави, че десетки здания, включително частни домове, жилищни блокове и административна инфраструктура, са развалени или разрушени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР