Най-малко 70 души са загинали и десетки са ранени в

...
Най-малко 70 души са загинали и десетки са ранени в
Коментари Харесай

Много загинали след наводненията в Афганистан

Най-малко 70 души са починали и десетки са ранени в огромни наводнения в северната афганистанска провинция Парван. Те са породени от проливните дъждове, написа Българска телеграфна агенция.

Говорителката на провинциалния губернатор Вахида Шахкар изясни, че близо 80 души са били ранени в основния град на провинцията Чарикар. По думите й минимум 300 жилищни здания са били унищожени от стихията в Парван. „ Властите по места не са в положение да оказват помощ на потърпевшите, по тази причина държавното управление в Кабул би трябвало да се намеси”, сподели Шахкар. Тя акцентира, че броят на починалите и потърпевшите може да се окаже по-голям, тъй като продължава издирването на хора под руините на срутените здания.

Президентът Ашраф Гани разгласи, че е разпоредил да бъде изпратена помощ в Парван и други потърпевши провинции и изрече състрадание за човешките загуби. Говорител на министерството за справяне с бедствия съобщи, че наводненията са създали непроходими автомагистралите в източните и северните провинции.

Парван е една от най-засегнатите от наводнения провинции в Афганистан. Годишно в страната хиляди хора губят живота и имуществото си поради наводнения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР