Най-малко 7 души загинаха и 21 ранени от три взрива

...
Най-малко 7 души загинаха и 21 ранени от три взрива
Коментари Харесай

7 души загинаха и 21 са ранени при три взрива в Кабул

Най-малко 7 души починаха и 21 ранени от три гърмежа в столицата на Афганистан Кабул, съобщи " Агенция Франс Прес ".

Бомбардировките са осъществени на фона на по-широк скок на насилието в Кабул и към Афганистан, където войната взема брутални удари даже на фона на натиска на Съединени американски щати за спокойно съглашение с талибаните.

Никоя група не е поела отговорността за офанзивите, които пристигнаха единствено три дни преди формалния сезон на акцията за президентските избори на 28 септември.

Според представителя на вътрешното министерство Насрат Рахими, първият гърмеж настъпи към 8:10 ч. когато атентатор-самоубиец с мотоциклет е блъснал рейс в източен Кабул. Той съобщи, че рейсът принадлежи на министерството на мините и петрола.

Рахими изяснява, че са настъпили още два гърмежа, в това число бомба с кола, също в източен Кабул.

Съединени американски щати води договаряния за подписване на договорка, която планува задграничните сили да се изтеглят от Афганистан в подмяна на разнообразни талибански гаранции за сигурност, в това число заричане, че страната няма да се трансформира в леговище за терористични групи.

Очаква се американският дипломат на мира Залмай Халилзад, който е в Кабул тази седмица, да пътува до столицата на Катар Доха през идващите дни за новия кръг от договаряния с талибаните.

Съединени американски щати също ускориха въздушната си акция против талибаните тази година и всички страни настояват, че са причинявали тежки жертви един на различен.

Според данни на Организация на обединените нации, 8084 души са починали във войната през 2018 година, в това число 927 деца.

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че желае Съединени американски щати да изоставен Афганистан допустимо най-скоро.

Той предизвика отвращение в Афганистан като съобщи, че може елементарно да завоюва войната, само че не " желае да убие 10 милиона души " или да изтрие Афганистан " от лицето на Земята ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР