Най-малко 7 души, включително дете, са загинали, а няколко са

...
Най-малко 7 души, включително дете, са загинали, а няколко са
Коментари Харесай

Най-малко 7 души загинаха в Сомалия след самоубийствен атентат

Най-малко 7 души, в това число дете, са починали, а няколко са ранени при офанзива със самоубийствена бомба в ресторант в сомалийската столица Могадишу , осведоми БГНЕС. Експлозията е станала към 17:40 ч. локално време в региона покрай президентския замък и Националния спектакъл на Могадишу, където нападенията са непрекъснати заради съществуването на значими държавни здания, изясни сомалийското министерство на информацията.
Нападателят се насочил към няколко държавни чиновници, които пиели кафе в ресторант наоколо. След като не е имал достъп до пространствата, той се е взривил на вратата, съгласно служителя на реда Али Нур Ахмед, който бил покрай местопроизшествието. Президентската защита отделила региона и незабавните служби откарали ранените в болница. Според служителя на реда обстановката се е нормализирала все още. По-късно полицейските управляващи потвърдиха гибелта на 6-ма, с изключение на нападателя. Сред жертвите има служител на реда, останалите са цивилни. Не са изключени повече починали заради тежкото положение на някои от ранените.
 Атентат в Сомалия, 17 убити и 28 ранени Атентат в Сомалия, 17 убити и 28 ранени
Седемнадесет души са убити, а повече от 28 са ранени, когато в понеделник в Могадишу избухна кола-бомба, предава AFP, представени от " Фоку...
Правителството осъди нападението и разгласи, че ще удвои интервенциите си против джихадистката група Ал Шабаб за отбрана на цивилното население, се споделя в изказване на Министерството на информацията. Могадишу търпи чести набези от " Ал Шабаб " - организация, обвързвана с от 2012 година и, която управлява селските региони на Централна и Южна Сомалия - страна, в която се стреми да се сътвори ислямска страна в жанр уахаби (ултраконсервативна).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР