Най-малко 7 души са ранени след руски ракетен удар по

...
Най-малко 7 души са ранени след руски ракетен удар по
Коментари Харесай

Мощни експлозии. Русия атакува Днипро в Деня на независимостта на Украйна

Най-малко 7 души са ранени след съветски ракетен удар по украинския град Днипро , заяви началникът на Днепропетровската районна военна администрация Сергий Лисак .

Новата съветска офанзива се е случила през нощта в сряда против четвъртък - 24 август, когато Украйна отбелязва своя народен празник, Деня на независимостта. По-рано украинските разследващи служби предизвестиха за нараснал риск от съветски въздушни удари против Украйна на тази дата.

По думите на Сергий Лисак потърпевшите хора в Днипро са с разкъсвания и пострадвания от шрапнели. Шестима от тях са приети в болница и са в приблизително тежко положение.

" Посред нощ - мощни детонации в Днипро. Врагът обстреля града с ракети. Една от тях е свалена от бранителите от Източното авиационно командване, само че има и попадения ", написа районният боен шеф в Телеграм.

Той добави, че са били наранени над дузина обекти, измежду които банка, бензиностанция, хотел, земеделско дружество, мебелна фабрика, административна постройка и две жилищни здания. Повредени са били също по този начин 3 рейса и няколко леки автомобила, има вреди и по тролейбусната мрежа, водопроводи и газопроводи в града.

Новата съветска офанзива по Днипро, който е ситуиран в Централна Украйна, идва, откакто ден по-рано Русия нападна цели в Южна и Североизточна Украйна. По последна информация минимум 4 души са били убити при нападенията.

Сутринта в сряда съветските войски удариха град Ромни в Сумска област , като съгласно локалните управляващи съветски дрон е поразил учебно заведение. Загинали са шефът на учебното заведение, заместник-директорът, секретарят и библиотекарят. Сградата на образователното заведение е изцяло разрушена.

Също в сряда съветската войска Одеска област с ирански дронове " Шахед ". В резултат на нападението избухнаха пожари и пострадаха зърнохранилища.

Въпреки свидетелствата за това, Русия отхвърля да нападна целеустремено цивилни цели в Украйна. По данни на Организация на обединените нации към 13 август минимум 9444 цивилни жители на Украйна са починали вследствие на пълномащабното съветско навлизане. От организацията обаче акцентират, че това са единствено жертвите, които могат да бъдат публично доказани, само че действителният им брой е доста по-голям.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР