Най-малко 64 души са загиналите в Кентъки, след като няколко

...
Най-малко 64 души са загиналите в Кентъки, след като няколко
Коментари Харесай

64 са жертвите в Кентъки на смъртоносни торнада

Най-малко 64 души са починалите в Кентъки, откакто няколко торнада минаха през шест щата. Това съобщи губернаторът Анди Бишиър през днешния ден, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Макар броят на жертвите на смъртоносните естествени бедствия да е по-нисък от първичните опасения, губернаторът съобщи, че чака броят на починалите да се усили, евентуално до 70 или 80 души, защото избавителните служби не престават да претърсват руините.
 
" Може да минат седмици, преди да имаме точни данни за смъртните случаи и равнището на опустошения ", съобщи Бишиър пред кореспонденти.

През уикенда губернаторът съобщи, че броят на починалите от злополуката в петък е 80 души и евентуално ще нарасне до
повече от 100, само че изрази вяра, че броят на изчезналите в разрушената фабрика за свещи е доста по-малък, в сравнение с се смяташе до момента.

Днес той съобщи, че длъжностните лица се пробват да потвърдят информацията, че жертвите на разрушаването на фабриката в Мейфийлд до момента са осем. А съгласно притежателите на фабриката от 110 служащи, които са били на работа по време на торнадото, 94 души са съумели да излязат невредими, съобщи губернаторът.

" Опасявахме се да е доста, доста по-лошо ", сподели той и изрази вяра тази информация да се окаже вярна.
 
В тежко засегнатия дребен град торнадото унищожи освен фабриката за свещи, само че и постройките на полицията и пожарната. Има домове, които са изравнени със земята или нямат покриви, огромни дървета са изкоренени, а уличните знаци са развалени.

Днес спасителите още веднъж започнаха да претърсват отломките с намаляваща вяра да открият още оживели от
смъртоносните торнада, които минаха през шест щата.

Вчера президентът Джо Байдън разгласи бедствено състояние в Кентъки, с което проправи пътя за разпределяне на спомагателна федерална помощ, оповестиха от Белия дом.

Въпреки че Кентъки беше най-силно обиден, шестима служащи починаха в склад на Амазон в щата Илинойс, откакто постройката поддаде на напора на торнадото. В Арканзас бедствието се стовари върху старешки дом, което докара до един от двата смъртни случая в щата. Четирима души са починали в Тенеси, а двама в Мисури.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР