Най-малко 60 души са загинали, а още стотици са изчезнали,

...
Най-малко 60 души са загинали, а още стотици са изчезнали,
Коментари Харесай

Поне 60 загинали и стотици изчезнали при потъване на претоварен кораб в Конго

Най-малко 60 души са починали, а още стотици са изчезнали, откакто през нощта претрупан китоловен транспортен съд е потопен в река Конго. Това разгласи министърът на филантропичните въпроси на Демократична република Конго, оповестява " Ройтерс ".

Министър Стив Мбикай посочи, че на борда на кораба са се намирали повече от 700 души, само че до момента на мястото на бедствието в провинция Май-Ндомбе в западната част на страната са открити единствено 300 оживели.

Корабът плавал през нощта в неделя от Киншаса до Мбандака, когато се натъкнал на проблеми покрай село Лонгола Екоти в провинция Май-Ндомбе.

Министърът съобщи пред " Ал Джазира ", че главната причина за потъването е прекомерно многото пасажери и товар на плавателния съд, добавяйки, че " корабоплаването през нощта също е изиграло роля ".

Мбикай изрази съболезнования на засегнатите фамилии и прикани за наказания против тези в транспортния бранш, за които се откри, че са забъркани.

Смъртоносни произшествия с плавателни съдове са постоянно срещани в Конго, който има малко асфалтови пътища в голямата си, гориста сърцевина и където плавателните съдове постоянно са натоварвани надалеч над потенциала си.

За множеството хора реката Конго и нейните притоци са единственото средство за пътешестване на дълги дистанции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР