Най-малко 59 души са загинали, а над 150 са пострадали

...
Най-малко 59 души са загинали, а над 150 са пострадали
Коментари Харесай

Най-малко 59 жертви и над 150 ранени в Сеул при шествието за Хелоуин

Най-малко 59 души са починали, а над 150 са потърпевши и са настанени в лечебни заведения, откакто празнично шествие за Хелоуин се трансформира в действителен призрачен сън в южнокорейската столица Сеул, оповестиха локалните управляващи, представени от Би Би Си.
Още по темата
Около 100 000 души са се събрали да отбележат празника без рестриктивните мерки на противоепидемичните ограничения в един от най-популярните квартали с заведения за хранене и питейни заведения. 

Властите допускат, че до нещастието се е стигнало, откакто малко преди среднощ локално време множеството почнало да напира да премине през тясна уличка в региона на хотел " Хамилтън ", едно от най-популярните купонджийски места в Сеул. Местни медии пък оповестиха, че хората се втурнали към бар, откакто чули че локална звезда е влезнала вътре.

 

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол подреди службите за бързо реагиране да третират обстановката като злополучие. Кметът на Сеул У Се-хун пък анулира посещаване в Европа поради случилото се.

Началникът на противопожарната работа в южнокорейската столица разяснява, че броят на починалите може да нарасне, защото чиновниците на незабавната помощ не престават да транспортират ранени до лечебните заведения. По-рано управляващите оповестиха, че десетки са били диагностицирани със сърдечен арест, което е наложило медицинските екипи да правят реанимационни дейности напряко на улицата. 

Над 400 чиновници на незабавните служби и 140 коли за спешна помощ са изпратени на мястото на нещастието. 

Местните управляващи са почнали да изпращат текстови известия по мобилните телефони, призоваващи хората, които са в региона, да се изтеглят по най-бързия метод и да се приберат по домовете си. 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР