Най-малко 55 палестинци са били убити в ивицата Газа през

...
Най-малко 55 палестинци са били убити в ивицата Газа през
Коментари Харесай

Най-малко 55 палестинци бяха убити от израелските сили в Газа, а четирима на Западния бряг през нощта

Най-малко 55 палестинци са били убити в линията Газа през миналата нощ, откакто Израел разгласи, че ускорява бомбардировките си, заяви държавното управление на Хамас, представено от Франс прес.

Най-малко 55 души са били убити " през нощта до 6 ч. сутринта и повече от 30 здания са били разрушени ", се споделя в изказване на държавното управление на палестинското ислямистко придвижване, което ръководи анклава.

Израелските сили са умъртвили четирима палестинци на Западния бряг през миналата нощ, с което общия брой на убитите палестинци там от 7 октомври доближи 89 души, заяви през днешния ден палестинското здравно министерство, представено от Ройтерс.

По-рано организацията заяви, че израелски самолети са ударили рано тази заран под земята комплекс под джамия на окупирания Западен бряг, който съгласно военните е бил употребен от екстремисти за образуване на офанзиви, а палестински медици споделиха, че минимум един човек е погубен. Според Израел комплексът под джамията " Ал Ансар " в бежанския лагер в Дженин принадлежи на функционери от Хамас и „ Ислямски джихад “, виновни за офанзивите през последните месеци.

„ Наскоро беше получена разследваща информация, че терористи, (които) бяха обезвредени, са били в развой на образуване на идна всеки миг терористична офанзива ", се споделя в изказване на военните. Армията разпространи кадри, за които сподели, че демонстрират вход до бункер под джамията. Показана беше и диаграма къде екстремистите са съхранявали оръжия там.

Бежанският лагер Дженин, бастион на палестински бойци, беше в центъра на огромна израелска военна интервенция по-рано това година.

На фрагменти в обществените медии, показващи въздушен удар, се вижда зееща дупка в една от външните  стени на джамията, заобиколена от парчета. Виждат се също няколко десетки палестинци, които вършат оценка на вредите, до момента в който на назад във времето се чуват сирените на коли за спешна помощ.

От гневното нахлуване на Хамас на 7 октомври, последвано от две седмици смъртоносни израелски бомбардировки на Газа, минимум 84 палестинци на Западния бряг бяха убити в конфликти с израелските сили, споделят палестински чиновници.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР