Най-малко 51 човека са загинали от сряда насам в седем

...
Най-малко 51 човека са загинали от сряда насам в седем
Коментари Харесай

Наводнения в Индия: 50 загинали и милиони пострадали

Най-малко 51 индивида са починали от сряда насам в седем щата на Индия вследствие на наводнения , породени от мусонните дъждове, съобщи ДПА. 
 БГНЕС
Стихията е засегнала към 4,5 милиона души и е оставили хиляди без покрив в северните и източните елементи на страната. Последният драматичен случай е от неделя в северния щат Химачал Прадеш, където под срутила се постройка намират гибелта си шестима бойци и двама цивилни, заяви полицията.
 БГНЕС
Най-засегнат от наводненията е щатът Асам, където са починали 11 души. Пострадали са 2,6 млн. индивида - прокудени от домовете си, откъснати от света или са унищожени техните посеви и източници за издръжка, сочат публични данни. Около 17 хиляди индивида са били принудени да потърсят леговище в 327 построени от държавното управление лагера. -->

Двайсет и три са жертвите в северните щати Утар Прадеш и Бихар, граничещи с Непал. Броят на засегнатите от стихията в Бихар възлиза на близо два милиона. Девет други смъртни случая поради дъждовете са регистрирани в щати, прилежащи на Асам - петима в Мегхалая и по двама в Аруначал Прадеш и Мизорая, оповестиха локални медии.

Метеоролозите предсказват още проливни дъждове и през идващите два дни в северните и източните елементи на Индия. 

Сезонът на мусоните на азиатския субконтинент стартира нормално през юни и завършва през септември. Дъждовете са значими за земеделието, само че от време на време сеят опустошаване, отбелязва ДПА. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР