Най-малко 51,6 милиона души по света са засегнати от наводнения,

...
Най-малко 51,6 милиона души по света са засегнати от наводнения,
Коментари Харесай

52 млн. души по света засегнати от бедствия през 2020 година

Най-малко 51,6 милиона души по света са наранени от наводнения, суши и COVID-19. Това сподели анализът на новините, оповестен в сряда от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец.

"COVID-19 директно визира и усилва потребностите на лицата, наранени към този момент от климатични бедствия ", се споделя в публикацията, която показва големия мащаб на комбинираното влияние на обвързваните с климата бедствия и пандемията.

Анализът, който количествено дефинира припокриващата се накърнимост на общностите, сподели, че от 132 разпознати неповторими рискови метеорологични събития, настъпили досега през 2020 година, 92 са съвпаднали с пандемията COVID-19.

Над 3000 души са били убити при тези събития, демонстрира още документът.

Най-големите произшествия от този вид са се случили в Индия и Бангладеш, като съвсем 40 милиона души в двете страни са наранени както от пандемията, по този начин и от наводнения или стихии.

Анализът също по този начин демонстрира, че най-малко още 2,3 милиона души са били наранени от огромни пожари и към 437,1 милиона души в уязвими групи са били изложени на рискови горещини.

Същевременно тези хора се борят с директното влияние на COVID-19 върху здравето или ограниченията, приложени към ограничи разпространяването му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР