Най-малко 50 самолетни полета от и до Хонконг бяха отменени

...
Най-малко 50 самолетни полета от и до Хонконг бяха отменени
Коментари Харесай

Отмениха полети заради тропическа буря край Хонконг

Най-малко 50 самолетни полета от и до Хонконг бяха анулирани поради приближаваща се тропическа стихия „ Пакхар “. Местната метеорологична работа издаде предизвестие за стихия от осма степен по 10-степенна канара, осведоми бТВ.

Лошото време сковава превоза в специфичния административен регион, спряно е придвижването на рейсове и фериботи, заяви на уеб страницата си в. „ Саут Чайна морнинг пост “. Днес ще останат затворени образователните заведения и държавни институции, офиси и магазини.

Сега центърът на циклона се намира в морето на 120 км югозападно от Хонконг. Той се придвижва в северозападна посока към крайбрежията на континентален Китай.

Пакхар “ е придружен от интензивни тропически дъждове, способни да причинят наводнения, и плевел вятър с пориви до 110 км/час.

В южната китайска провинция Гуандун към този момент беше разгласен оранжев код за заплаха. Според прогнозите „ Пакхар “ ще доближи региона на следващия ден, след което ще продължи във вътрешността в континента, където последователно да изгуби силата си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР