Най-малко 50 палестинци загинаха в ивицата Газа, докато израелските сили

...
Най-малко 50 палестинци загинаха в ивицата Газа, докато израелските сили
Коментари Харесай

Най-малко 50 загинали при бомбардировки в Газа

Най-малко 50 палестинци починаха в линията Газа, до момента в който израелските сили ускориха натиска си към Джабалия в северната част на анклава, паралелно с яростни сражения с ръководените от " Хамас " екстремисти, съобщи Ройтерс.

Палестински здравни чиновници оповестиха, че минимум 17 души са били убити от израелски огън покрай " Ал Фалуджа " в Джабалия, най-големия от осемте исторически бежански лагера в Газа, а 10 души са били убити в Бани Сухайла в източната част на Хан Юнис, когато израелска ракета удари къща.

По-рано през днешния ден израелски въздушен удар унищожи три къщи в предградието Сабра на град Газа, а локалната работа за незабавна помощ заяви, че е разкрила две тела на мястото, до момента в който продължава издирването на други 12 души, за които се допуска, че са били в къщите по време на удара.

Други осем души бяха убити при удара по къща в лагера Нусейрат в централната част на Газа.

По-късно през днешния ден Министерството на здравеопазването на Газа заяви, че един доктор е бил погубен, когато се е опитал да помогне на хората, ранени при израелските удари в " Ал Фалуджа " в Джабалия. То добави, че няколко медици са били ранени, когато колата за спешна помощ им е попаднала под израелски огън.

Джабалия е в центъра на израелската атака от повече от 10 дни, като войските се върнаха в региони в северната част, които бяха подложени на тежки бомбардировки през първите месеци на войната.

Операцията провокира безпокойствие измежду палестинците и организациите на Организация на обединените нации, че Израел желае да прогони жителите от северната част на многолюдния анклав - обвиняване, което Йерусалим отхвърля. Местни поданици обявиха, че израелските сили са разрушили десетки къщи през последните 10 дни.

Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида съобщи във вторник, че израелските военни наподобява са " отрязали северната част на Газа от останалата част на линията Газа “.

Хуманитарното звено на израелската войска, " Когат " (Cogat), което се занимава с доставки на помощи и търговски товари за Газа, съобщи през днешния ден, че интервенциите в Джабалия са ориентирани против терористична инфраструктура и внедрени в цивилните региони хора на ислямистите.

Израелските военни към този момент са обкръжили лагера Джабалия и са разположили танкове в околните градове Бейт Лахия и Бейт Ханун, като са оповестили цел да изтласкат бойците на " Хамас ", които се пробват да се прегрупират там.

На цивилното население е казано да напусне домовете си и да се насочи към безвредни места в южната част на Газа. Представители на палестинските управляващи и Организация на обединените нации обявиха, че в Газа няма безвредно място, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР