Най-малко 50 хранителни продукта вече ще имат защитени, трайно ниски

...
Най-малко 50 хранителни продукта вече ще имат защитени, трайно ниски
Коментари Харесай

Най-малко 50 основни хранителни стоки от днес на по-ниски цени

Най-малко 50 хранителни продукта към този момент ще имат предпазени, трайно ниски цени. Сред тях наложително ще влизат самун, мляко, месо, млечни и месни артикули, яйца, плодове и зеленчуци. Те ще се оферират от множеството от най-големите търговски вериги, които одобряват партньорството с Министерството на стопанската система.

Продуктите ще бъдат обозначавани с логото " Достъпно за вас " като част от акцията на Министерството на стопанската система за преодоляване на повишаването на храните. 

На входа на всеки от хипермаркетите ще се слага осведомително табло с настоящите най-ниски цени и съответните артикули, които се оферират през седмицата. Те ще са разнообразни, и на разнообразни цени в обособените вериги. Така ще се подсигурява конкуренцията сред търговците и опцията цените да падат на пазарен принцип, заяви пред БНР министър Богдан Богданов.

Първоначално мярката породи разногласия сред специалисти и беше изрично отхвърлена от Комисията за защита на конкуренцията, само че след това проблемите в закона бяха решени.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР