Най-малко 50 души са загинали при израелско нападение срещу бежанския

...
Най-малко 50 души са загинали при израелско нападение срещу бежанския
Коментари Харесай

50 души загинаха след атака по бежански лагер, Израел твърди, че са терористи

Най-малко 50 души са починали при израелско нахлуване против бежанския лагер Джабалия в линията Газа. За това оповестяват както от „ Хамас “, по този начин и от израелските военни. Според Израел жертвите са членове на терористичната милиция. „ Хамас “ разгласи, че има починали дами и деца, както и 7 от заожниците. Най-малко трима от убитите похитени са с непознат паспорт.

Израелската войска съобщи, че сухопътните войски са умъртвили към 50 терористи. Използвани са и самолети за офанзивата. Говорителят на армията Даниел Хагари съобщи, че подземно оборудване на " Хамас " под една постройка се е срутило, което е довело до сриване на други близки къщи. По думите му вследствие на нападението са се срутили и тунели. При интервенцията е погубен командирът на „ Хамас “ Ибрахим Биари, за който се допуска, че е взел участие в кланетата на Хамас в израелската гранична зона на 7 октомври.

Лекар от болничното заведение " Камал Адван " в северната част на линията Газа заяви, че броят на починалите е минимум 35, в това число дами и деца. Освен това в болничното заведение са признати повече от 200 ранени. Запитан за цивилните жертви в Джабалия, представител на израелската войска съобщи пред американската телевизионна мрежа CNN: " Това е нещастието на войната. "

Саудитска Арабия, Катар, Обединените арабски емирства и Иран остро осъдиха Израел за нападението. Говорителят на иранското външно министерство Насер Канаани приказва за " брутална офанзива " и упрекна върлия зложелател на Ислямската република във военни закононарушения, съгласно изказване на министерството. Правителството на Катар съобщи, че това е " ново кръвопролитие на беззащитния палестински народ ", изключително на дамите и децата. Саудитска Арабия съобщи, че осъжда " нечовешкото навлизане в лагера Джабалия от израелските окупационни сили по най-категоричен метод ". Преди войната управлението в Рияд към момента обмисляше вероятно нормализиране на връзките с Израел. Обединените арабски емирства предизвестиха, че " безразборните набези ще доведат до непоправими последствия в района ". През 2020 година Емирствата и Израел откриха цялостни дипломатически връзки.

По данни на Израел във вторник са били атакувани над 300 цели в линията Газа, в това число ракетни установки. Въпреки това вечерта е имало още една ракетна паника - ракети от линията Газа са били прихванати от израелската противовъздушна защита в региона на Тел Авив. Ракетна паника е имало и в южната част на Израел, в Ейлат на Червено море. Много хора избягаха в убежища там. По-късно бе обявено, че израелската войска е отблъснала две набези с безпилотни самолети и ракети от Йемен. 
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР