Най-малко 50 души са убити и над 80 бяха ранени

...
Най-малко 50 души са убити и над 80 бяха ранени
Коментари Харесай

Кървав атентат в Сомалия

Най-малко 50 души са убити и над 80 бяха ранени през вчерашния ден при най-големия гибелен бомбен атентат, осъществяван в миналото в сомалийската столица Могадишу, съобщи ДПА.

Атентатор самоубиец взриви камион с експлозиви на оживено кръстовище, макар че беше обстрелван от силите за сигурност. Повечето жертви са цивилни жители. Според очевидци при гърмежа са унищожени десетки публични рейсове и към 100 леки коли. Сгради на стотици метри разстояние са развалени, с избити порти и прозорци. Пред кореспонденти кметът на града Саабид Абди, който посети мястото на детонацията, помоли за повече булдозери, които да вадят жертви отдолу под руините. Министърът на информацията Абдирахман Ярисоу по радиото осъди " ужасяващата офанзива на терористите ", като обви

ни екстремистката формация Аш Шабаб. Мишената остава неразбираема, въпреки че хотел в съседство е известен измежду сомалийците, завърнали се от чужбина, и постоянно е посещаван от държавни чиновници и публицисти. Малко след огромния гърмеж силите за сигурност са осуетили различен гибелен атентат наоколо, оповестиха управляващите. Атентаторът въпреки всичко взривил колата си, само че умрял единствено той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР