Най-малко 45 мигранти са загинали, след като претоварената им дървена

...
Най-малко 45 мигранти са загинали, след като претоварената им дървена
Коментари Харесай

45 мигранти загинаха, след като лодката им се разби край италианския бряг

Най-малко 45 мигранти са починали, откакто претрупаната им дървена лодка се е разрушила в скалистите рифове край южната част на Италия, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на италианската брегова защита.

Мигрантите са тръгнали от Измир в Западна Турция преди 3-4 дни, съобщи италианска служителка, представена от Ройтерс, като тя добави, че по генезис мигрантите са от Афганистан, Пакистан и Сомалия.

" Според оживели на борда е имало от 140 до 150 души ", добави служителката.

Тя сподели, че 45 мигранти са починали, а 81 оживели са съумели да доближат до брега, в това число 22 души, които сега са в болница. Повечето от тях са от Афганистан.

Италианската премиерка Джорджа Мелони съобщи, че мигрантите са били натъпкани в 20-метрова лодка при " неподходящи метеорологични условия ". В изказване, публикувано от нейната канцелария, тя изрази " дълбоката си тъга за многото човешки животи ", отнети от " трафикантите на хора ".

" Нехуманно е да се разменя животът на мъже, дами и деца против " цената " на билет, заплатен от тях с подправената вероятност за безвредно пътешестване ", добави Мелони, чиито съдружници в ръководството включват антимигрантската партия " Лига ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Тя даде обещание да употребява водачеството си, с цел да упорства за репресии против заминаванията, проведени от трафиканти на хора, и да упорства пред други водачи от Европейски Съюз да оказват помощ на Италия в това начинание.

Папа Франциск сподели, че насочва молитва за всички потърпевши при случая.

" С тъга чух за корабокрушението край Калабрия покрай Кротоне. Вече са открити над 40 починали, доста от тях от тях деца. Моля се за всеки един от тях, за изчезналите и за останалите оживели мигранти ", сподели папата в седмичното си послание на площад " Свети Петър ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР