Най-малко 45 души са загинали в североизточната част на Съединените

...
Най-малко 45 души са загинали в североизточната част на Съединените
Коментари Харесай

Жертвите се увеличават! Най-малко 45 души са загинали в североизточната част на САЩ заради бурята Айда

Най-малко 45 души са починали в североизточната част на Съединените щати от неприятното време, породено от бурята Айда.

След като удари Луизиана, Айда доближи Източното крайбрежие под формата на неочаквани наводнения и торнадо като някои от засегнатите са имали секунди да се спасят. В Куинс, Ню Йорк тричленно семейство с две годишно дете почина откакто приземният им апартамент бе наводнен толкоз бързо, че не е имало време да се отговори на техният вик за помощ. За жертви и вреди бе обявено също в Ню Джърси и Пенсилвания.

Айда връхлетя Луизиана в неделя вечер локално време като стихия от четвърта степен причинявайки наводнения и оставяйки милиони без ток или вода. Вашингтон Поуст оповестява за стотици хиляди към момента без ток в югоизточната част на щата. Това става на фона на жеги в района.

Американският президент Джо Байдън ще бъде в Луизиана през днешния ден, където ще се запознае с вредите на място. Вчера Байдън упрекна климатичните промени за неприятното време като разгласи, че обстановката е „ на живот и гибел “ и прикани за обединяване по тематиката.

Междувременно управляващите в Луизиана, представени от Вашингтон Поуст, оповестиха за три жертви от дом за възрастни хора в резултат на Айда. Заради бурята дом за възрастни хора е трябвало да бъде евакуиран в вместилище. Здравните управляващи споделят, че са били обезпокоени от изискванията в хранилището, само че не излиза наяве по какъв начин възрастните са умряли и също за какво гибелта им е била обвързвана с бурята, показва Вашингтон Поуст.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР