Най-малко 44 души загубиха живота си вследствие на урагана Хелън,

...
Най-малко 44 души загубиха живота си вследствие на урагана Хелън,
Коментари Харесай

Над 40 души загинаха след урагана Хелън

Най-малко 44 души изгубиха живота си в резултат на урагана " Хелън ", който остави големи опустошения след себе си в щата Флорида и югоизточната част на Съединени американски щати, съобщи " Асошиейтед прес ", като се базира на управляващите.

Сред починалите са трима пожарникари, една жена и нейните близнаци на 1 месец и 89-годишна жена, чиято къща е била ударена от дърво. Смъртните случаи са настъпили в югоизточните щатите Флорида, Джорджия, Северна и Южна Каролина и Вирджиния. Двама пожарникари от Южна Каролина и техен сътрудник от Джорджия са починали, когато пожарните им коли се блъснали в дървета.

Ураганът е от четвърта категория и прекъсна електрозахранването на някои лечебни заведения в Южна Джорджия. Губернаторът Брайън Кемп сподели, че се е наложило да бъдат употребявани верижни триони, с цел да се разчистят отломките и да се отворят пътищата.

В Джорджия електроснабдителна компания предизвести за " пагубни " вреди по инфраструктурата, като повече от 100 далекопровода са развалени. В Южна Каролина повече от 40% от клиентите са без електричество. 

Торнадо връхлетя някои региони, в това число в окръг Наш, Северна Каролина, ранявайки сериозно четирима души.

В същото време различен вихър в Северна Америка - връхлетелият южното тихоокеанско крайбрежие на Мексико " Джон " докара до гибелта на минимум петима души тази седмица. Четирима души са починали в селски региони в Мексико, а пета жертва има в курортния град Акапулко, разгласи мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, представен от Франс прес.

Местният новинарски канал " Миленио " (Milenio TV) обаче заяви, че броя на починалите е 13, в това число пет деца. Около 1200 души са били настанени в незабавни центрове, изясни още мексиканският президент, наблягайки, че наводненията в някои региони са достигали до метър и половина дълбочина.

Снимка: Thomas Simonetti
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР