Най-малко 44 души са загинали, а повече от 130 са

...
Най-малко 44 души са загинали, а повече от 130 са
Коментари Харесай

Десетки убити и ранени при въздушен удар срещу мигрантски център в Триполи

Най-малко 44 души са починали, а повече от 130 са ранени, при въздушен удар против център за задържане на мигранти в либийската столица Триполи, заяви през днешния ден задачата на Организация на обединените нации в северноафриканската страна, представена от Ройтерс.

Според представители на центъра ударът бил нанесен от силите на маршал Халифа Хафтар, които от три месеца се пробват да завладяват Триполи. В либийската столица е основано интернационално приетото държавно управление на националното единодушие на премиера Файез Сарадж.

Представителството на организацията на Организация на обединените нации за бежанците в Либия осъди въздушното нахлуване против центъра, в който са арестувани 616 мигранти и бежанци.

Най-малко 6000 мигранти от Еритрея, Етиопия, Сомалия, Судан и други африкански страни са затворени в десетки центрове за задържане в Либия, ръководени от милиции, които са упреквани в изтезания и други нарушавания на човешките права, отбелязва АП.

Повечето от мигрантите са били арестувани от финансираната и подготвена от Европейски Съюз либийска брегова защита при опит да прекосят Средиземно море, бягайки към Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР