Най-малко 43-ма души са загинали в Демократична република Конго по

...
Най-малко 43-ма души са загинали в Демократична република Конго по
Коментари Харесай

Протести срещу мисията на ООН в Демократична република Конго взеха над 40 жертви

Най-малко 43-ма души са починали в Демократична република Конго по време на бурни митинги против мироопазващата задача на Организация на обединените нации в страната, заяви министерството на връзките в африканската страна, представено от ДПА.

При конфликтите сред стачкуващи и силите за сигурност, почнали в сряда в град Гома, ситуиран в източната част на страната, са били ранени 56 индивида.

Правителството е почнало следствие. Повече от 150 души към този момент са арестувани.

Правителството на президента Феликс Чисекеди и настоящата в ДР Конго мироопазваща задача на Организация на обединените нации, известна като МОНЮСКО, осъдиха насилието. Те обявиха, че демонстрацията не е била позволена.

Сред жертвите са цивилни, служители на реда и военнослужещи, заяви МОНЮСКО.

Според министерството на връзките на ДР Конго отговорност за безредиците носи религиозна фракция.

В средата на предходната година в Гома имаше няколко митинга против мироопазващата задача на Организация на обединените нации в страната, при които починаха минимум 22 души.

Сините каски са ситуирани в централноафриканската страна от повече от 20 години. Това е най-голямата мироопазваща задача на Организация на обединените нации в света, означи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР